Guldsmed

Reparerar & förbättrar dina smycken

Traditionellt hantverk med toppmodern guldsmedja

Vår guldsmed, Benjamin Kartal, har arbetat med att bearbeta guld sedan 1970-talet. Det ger en erfarenhet och ett yrkeskunnande som gör att nästan inget är omöjligt. Till sin hjälp har han en fullt utrustad guldsmedja med såväl traditionella verktyg som toppmoderna maskiner. Eftersom Västerås Guld köper guld har vi också ett stort lager av ädelstenar i olika slipningar, bakstycken till örhängen samt lås till hals- och armband.

Reparera smycken

Med en erfaren guldsmed och en fullt utrustad guldsmedja kan vi reparera de flesta smycken, oavsett hur skadade de är. Vanliga reparationer kan handla om att byta lås på guldkedjor, ersätta diamanter som lossnat eller att laga halsband. Vi har också ett omfattande reservdelslager som kan göra reparationer mer prisvärda än du tror. Kontakta oss för att få en prisuppgift på din reparation.

Förstora eller förminska ringar

Precis som allt annat förändras fingrarna över livets gång. Hur svårt eller lätt det är att ändra storlek på en ring beror på dess konstruktion där släta guldringar är lättast och ringar med mycket stenar är mer knepigt. Oavsett vad kan vi nästan alltid hitta en lösning. Om en ring fastnat på fingret vill vi rekommendera dig att ta kontakt med Västerås Guld, eftersom vi är mer varsamma med ditt guld än vården. Att ändra storlek på en ring kan göras från 850 kronor.

Ny diamant i ring

Ett enkelt sätt att skapa ett mer exklusivt intryck av din förlovnings- eller vigselring är att uppgradera diamanterna. Vi kan hjälpa dig att sätta i en större, eller mer högkvalitativ, diamant i din ring. Har du ärvt en gammal släktring med en diamant du vill inkludera i din vigselring? Kontakta oss för att boka ett möte där vi ser över dina möjligheter att sätta i en ny diamant i din ring.

Rengöra guldsmycken

Smycken, särskilt de vi använder, ligger mot huden och ansätts av elementen. Det gör att de kan tappa sin lyster och helt enkelt sluta vara lika skinande vackra som när de köptes. Västerås guld erbjuder rengöring med ultra-ljud och polering i två steg för att återställa glansen. Vitt guld kan tappa mer av sin lyster än rött guld, men detta kan återställas genom en process som kallas rodinering. Vi erbjuder rengöring från 250 kronor och rodinering från 650 kronor.

Replika av borttappad vigselring

Ibland händer det som absolut inte får hända. Vigselringen tappas bort, försvinner eller stjäls. Västerås Guld kan utifrån beskrivningar och bilder hjälpa dig att återskapa en replika av din vigselring. Priset varierar självklart utifrån komplexitet och hur exakt replikan behöver vara.

Boka rådgivning

Att prata med vår guldsmed är kostnadsfritt. Tillsammans kan vi hitta en bra lösning för att reparera eller göra om ditt gamla smycke.

Boka i förväg för att försäkra dig om att vår guldsmed är tillgänglig.

Boka möte med Benjamin Kartal

Guldsmed / Smycken

Läs i vår personuppgiftspolicy hur vi behandlar dina uppgifter.