Investeringsguld

Köp guldtackor

Dagens guldpris – SEK per gram

Köp fysiskt guld hos oss

Investeringsguld är ett bra sätt att säkra upp mot inflation. Generellt går dessutom särskilt guldpriset upp under ekonomisk oro, men under de senaste 50 åren har guld alltid haft en värdeökning över tid. Investeringsguld är alltid 24 karat och säljs oftast i guldtackor i storlekar mellan 2,5-1000 gram. Ju större guldtacka desto bättre pris per gram. Kontakta oss för att köpa guld.

Mindre guldtacka

Mindre guldtackor är lämpliga främst som gåvor, för preppers eller för dig som vill göra en mindre men väldigt långsiktig investering. En guldtackas tillverkningskostnad är inte proportionerlig mot dess vikt, varför mindre guldtackor kostar mer per gram än större.

Indikativa priser:

2,5 gram 24 karat Argor-Heraeus: 1969 kr
5 gram 24 karat Argor-Heraeus : 3870 kr
10 gram 24 karat Argor-Heraeus: 7672 kr

guldtacka 5gr
1 oz guldtacka- 31,1gr goldbar

Större guldtacka

Större guldtackor rekommenderas för vanliga privatpersoner som vill diversifiera sin portfölj och säkra upp mot inflation. Dessa har ett lägre påslag jämfört med mindre tackor och kan användas för att spekulera i ett ökat guldpris.

Indikativa priser:

20 gram 24 karat Argor-Heraeus: 14659 kr
1oz (31,1 gram) 24 karat Argor-Heraeus: 22369 kr
50 gram 24 karat Argor-Heraeus: 35963 kr

Investeringsguldtackor

Stora guldtackor med små påslag. Detta gör att även mindre prisuppgångar kan leda till en vinst vid försäljning. Dessa guldtackor är lämpliga för privatpersoner och företag som vill handla mot den internationella kursen på guld.

Indikativa priser:

100 gram 24 karat Argor-Heraeus : 71583 kr
250 gram 24 karat Argor-Heraeus: 178100 kr
1000 gram 24 karat Argor-Heraeus: 711030 kr

guldtacka 100gr

Argor-Heraeus – en leverantör att lita på

Argor-Heraeus är ett schweiziskt guld-affineri som grundades 1951 och har sitt högkvarter i Mendrisio. Företaget är ett helägt dotterbolag till Heraeus Group, som grundades 1683 och som idag är ett av Tysklands största familjeföretag.

Affineriet tar ett stort hållbarhetsansvar, och ungefär hälften av det guld som affineras är återvunnet. Den andra halvan utvinns på ett sätt som varken hotar mänskliga rättigheter eller försämrar den biologiska mångfalden.

Argor-Heraeus är sedan 1961  certifierat av London Bullion Market Association (LBMA) och är en av de största leverantörerna av LBMA-certifierade guld- och silverprodukter i världen.

 

Hur köper jag guld?

Ring oss på 021-141459 för att etablera kontakt och lägga en beställning.

Du kan också e-posta dina kontaktuppgifter till info@vasterasguld.se så ringer vi upp. Ange gärna Investeringsguld som ämne.

En faktura skickas per e-post till en adress du uppger. Om du föredrar pappersfakturor kan dessa hämtas i vår butik på Vasagatan 24. Om ditt köp understiger 150 000 kronor kan du tillfälligt höja din beloppsgräns på Swish, och betala direkt i butik. Din bank har instruktioner på hur detta görs.

Så fort vi fått en bekräftelse på att betalning skett kontaktar vi dig för att arrangera en överlämning av ditt guld. Detta sker antingen i butik eller en säker lokal i nära anslutning till denna.

Säker förvaring i bankfack – 99 kronor i månaden

För kunder som köper 50 gram guld eller mer erbjuder vi säker förvaring i ett närliggande bankvalv till halva ordinarie priset. Swedvaults bankfack finns i ett riktigt bankvalv och din investering är skyddad av toppmodern säkerhetsteknik.

Avtalet tecknas på ett år.

Boka konsultation

Vi vill gärna att du har en positiv upplevelse när du ska köpa investeringsguld.

Du erbjuds därför fri konsultation där vi går igenom dina investeringsmöjligheter.

Boka möte med Engin Kartal

Guldhandlare / Pre-owned Rolex

Läs i vår personuppgiftspolicy hur vi behandlar dina uppgifter.